Jak jsme se seznamovali s Amerikou…

Cambridge English – letní program „English Fun on Holiday“

Poslední červencový týden jsme se letos s naším letním programem English Fun on Holiday v rámci Cambridge English vydali na cestu po Spojených státech amerických.

Náš týdenní program znamená týden plný zábavy, her a zážitků s angličtinou, s Žanetou Doležalovou a Šárkou Semorádovou, s rodilým mluvčím Martinem Plantem a s paní ředitelkou. Každý den od 8,00 do 16,00 hod., tj. 8 hodin angličtiny každý den v týdnu!!!. V rámci dopoledního programu probíhala tematicky zaměřená výuka a po obědě, který nám vařily naše skvělé paní kuchařky ve školní jídelně, jsme si užívali zábavní program v různých podobách (sportovní odpoledne, tvořivé odpoledne, hudební den, výlety, apod.).

Letošní rok jsme cestovali po Spojených státech amerických. Postupně jsme se seznamovali s reáliemi Ameriky, s historií a kulturou. Nezapomněli jsme na nejdůležitější symboly Ameriky a prošli jsme se po hollywoodském chodníku slávy. Zahráli jsme si minigolf, další odpoledne jsme strávili pod vedením zkušených trenérů s americkým fotbalem (dokonce jsme si na sobě mohli vyzkoušet pravý dres amerického fotbalisty J) a vydali jsme se na celodenní pěší výlet na Vysokou k Antonínu Dvořákovi. Pod taktovkou paní ředitelky jsme se setkali s domorodými obyvateli v národních parcích, malovali jsme na keramiku a vyráběli lapače snů. Poslední den jsme si namíchali americkou limonádu, připravili pravý americký burger a opékali marshmallowny.

V průběhu týdne děti získávaly razítka na Bald Eagle medal a nakonec obdržely certifikáty English Fun on Holiday 2023.

Celý týden jsme si báječně užili.

Mgr. Ž. Doležalová a RNDr. Š. Semorádová