Sedmáci v Techmánii

Ve čtvrtek 13.4. jsme vyrazili do plzeňské Techmánie. Po příjezdu nás rozdělili do dvou skupin, abychom absolvovali dva různé edukační programy. Jeden byl zaměřen na zdravý jídelníček a druhý na ekologii a šetření vodou.

Program o jídle měl být v angličtině, ale průvodce bohužel mluvil většinou česky a mnoho nových výrazů jsme se nedozvěděli ani z pracovních listů. Součástí programu byly pokusy s tekutým dusíkem.

„Nejvíc se mi líbilo zjišťování kolik kostek cukru se v jídle nachází.“ Matěj D.

“ Pokusy s dusíkem byly zábavné, mohli jsme se pokusů přímo zúčastnit, a dokonce jsme zamrazili rajče, které se po úderu kladívkem roztříštilo na malé kousíčky. “ Adam K., Simon T.

Ekologický program zážitkovou formou přiblížil průběh a následky plýtvání vodou z jezera a zatajování informací o znečištění vzduchu chemickými látkami.

“ Nejzajímavější bylo zkoušení rolí, které jsme si vylosovali. Vyzkoušeli jsme si tak na vlastní kůži, jak se pracuje v továrně na zpracování bavlny.“ Míša O.

Samozřejmě jsme měli čas samostatně si prohlédnout všechny interaktivní exponáty a přijít na to, jak v praxi fungují fyzikální zákony.

Techmánii někdy určitě zase rádi navštívíme!

Žáci třídy 7.A