Úspěch čtvrťaček v logické hře Brloh!

Vymačkané pomeranče v celostátním finále

Všechno začalo na jedné ze schůzek Klubu zábavné logiky a deskových her. Myšlenka zapojit se do Brněnské logické hry BRLOH byla pro děti velkou výzvou.

Náš tým Vymačkané pomeranče ve složení Valérie Klimentová, Barbora Štěrbáková, Natálie Brožíková a Eliška Keberdlová ze 4. A se nebojácně pustil do zdolávání nástrah tří internetových kol. Každý týden soutěžící řešili 10 obtížných logických úloh. Děvčata si vybojovala účast v malém finále. V něm měla na řešení 20 úkolů online formou jen pouhé 2 hodiny. Konkurence byla obrovská. O postup bojovalo 538 týmů ve dvou kategoriích. Vymačkané pomeranče si vedly fantasticky a po zveřejnění výsledků jsme nevěřili vlastním očím – tým se probojoval do velkého finále mezi 7 nejlepších z celé České republiky v kategorii základních škol.

Velké finále se koná každoročně v Brně. Bohužel letos se organizátoři rozhodli uspořádat vzhledem k situaci závěrečné klání online formou. Vysněný výlet do Brna se tedy nekonal. Přesto ve čtvrtek 16. prosince děvčata zapojila všechny své mozkové závity a pustila se do řešení náročných logických úkolů. A opět si vedla skvěle! Obsadila úžasné 4. místo, ke stupňům vítězů byl jen malý krůček. Soutěž je určena pro žáky do devátých tříd a Vymačkané pomeranče budou mít ještě mnoho příležitostí si soutěž užít v dalších ročnících. BRLOH přinesl spoustu zábavy, nových vědomostí a zkušeností.

Gratulujeme k fantastickému úspěchu a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy na celostátní úrovni. Děvčatům přejeme úspěch v nadcházejícím ročníku.

Více o soutěži https://brloh.math.muni.cz/

Úspěch čtvrťaček v logické hře Brloh!